scheepvaartnieuws.punt.nl
Laatste reacties
  Copyright
  <![CDATA[]]>
   
   
  Heeft U nieuws en / of foto's voor plaatsing op SCHEEPVAARTNIEUWS,
   
   
  stuur dan een e-mail naar: scheepvaart1@gmail.com
   
   
          Gastenboek
   
   
   
  -----------------------------------------------------------
   
   
   
   
    <- English

  Disclaimer

  • Ik kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor de publicatie van teksten of afbeeldingen. Teksten en afbeeldingen op deze site worden, voor zover mogelijk, in goed overleg met de eigenaar daarvan geplaatst. Maar ik kan niet altijd de bron van eventuele toegestuurde afbeeldingen achterhalen om toestemming te kunnen vragen. Mocht u een afbeelding aantreffen, waar copyright op rust, neemt u dan contact met scheepvaart1@gmail.nl  De afbeelding wordt dan verwijderd.
  •  
  • Copyright:
   Op alle foto's en teksten op deze site rust copyright.
   Foto's kunnen gedownload worden, maar uitsluitend voor prive gebruik en mogen niet voor publicatie gebruikt worden zonder voorafgaande toestemming.
   Ook bij overname op een andere website altijd eerst contact opnemen met scheepvaart1@gmail.nl
  •  
   Foto's voor publicatie:
   Zou u één of meerdere foto's voor publicatie willen gebruiken, neem dan contact met scheepvaart1@gmail.nl
   op voor eventueel de voorwaarden
  Gezien op donderdag 26 juli de zonsondergang bij de pier in IJmuiden
   
  foto: S. Wolf
   
   
   
   
   
   
  Laatste artikelen

  Afbeelding

   

   Door verouderde software heeft de provider PUNT deze website

  op vrijdag 28 september overgezet naar een nieuwe computer 

  Hierdoor heeft het een nieuwe en een moderne uitstraling gekregen. 

  Helaas zijn wij hierdoor verplicht om over te stappen naar een andere provider.

  Daarom is deze website verhuisd naar: 

  SCHEEPVAARTNIEUWS.BLOGSPOT.COM

   

  Afbeelding

  Het Deens-Nederlandse bergingsbedrijf Svitzer is deze week druk bezig een groot schip vlot te trekken van de Spaanse kust.

  De 'Celia', geladen met containers, liep vorige week aan de grond bij Valencia door harde wind en hoge golven.
  Het bedrijf meldde donderdag dat de klus nog wel enkele dagen gaat duren. Svitzer gaat een kanaal graven, zodat het bijna 120 meter lange schip weer water onder zich krijgt en van de kust af kan bewegen. 

  Meer informatie op: Bergers proberen schip Spanje vlot te trekken

   

  Reacties
  Gezien de Green Maloy op donderdag 27 september aan de Noorderkade in de haven van Beverwijk
   
  Na 4 weken aan de Noorderkade te hebben gelegen voor het vervangen van een defekte krukas weer begonnen met het laden van consumptieaardappelen.
   
  GREEN MALOY
  bouwjaar 1990, imonummer 8804579
  van Green Shipping AS, Nassau
  gebouwd bij Kleven Löland A/S, Leirvik / 110

  De voormalige Wisida Winter van Wissel V Ltd., Nassau
  in beheer gevaren bij Seatrade Groningen B.V. (1996-2001)
  12 mei 2000 herdoopt Wintertide
  13 augustus 2001 verkocht en herdoopt Green Maloy
   
  foto: H. Blomvliet
   
  Lees meer...
  De eerste 182 cruiseschepen welke in 2013
  Amsterdam en IJmuiden hopen te bezoeken hebben zich inmiddels aangemeld.
   
  Klik op de foto voor een overzicht
   
  foto: H. Blomvliet
  Lees meer...
  Kloosterboer, Europe Container Terminals (ECT) en het Havenbedrijf Rotterdam zijn in overleg om gezamenlijk Rotterdam Cool Port te realiseren. De beoogde locatie voor deze intermodale draaischijf voor de op- en overslag van koel- en vriesproducten is de Prins Willem Alexanderhaven op een deel van de huidige ECT City Terminal. De bouw zou in september 2013 kunnen starten en ruim een jaar later volledig operationeel kunnen zijn. De drie bedrijven maakten dit vandaag gezamenlijk bekend tijdens het Fresh Corridor congres “Verslogistiek in beweging”.
   
  Rotterdam Cool Port
  Rotterdam Cool Port richt zich op de op- en overslag van geconditioneerde lading zoals fruit, groente, vlees en vis. Op de bestaande ECT City Terminal worden een koel- /vriesloods en een ‘cross-docking’ faciliteit voor snelle en efficiënte doorvoer gebouwd en geïntegreerd in het bestaande overslagproces. Direct op de terminal vinden kwaliteitscontrole en inspecties plaats en worden services aangeboden zoals ’pre trip inspections’ en het terug leveren van een lege container.

  Het is de bedoeling dat Rotterdam Cool Port de draaischijf wordt voor geconditioneerde producten voor bestemmingen in Europa. Vanuit Rotterdam Cool Port worden de geconditioneerde producten efficiënt en duurzaam verder Europa in vervoerd. De opzet maakt het goed mogelijk om veel nadruk te leggen op binnenvaart, spoor en shortsea. Rotterdam Cool Port zal de positie van Rotterdam als haven voor koel- en vriesproducten versterken en verbindt de haven met de Greenports in Nederland.

  Lees meer...
  Gezien de Anangel Legend op dinsdag 25 september te IJmuiden, onderweg naar de Noordersluis met latere bestemming Amsterdam
   
  Assistentie van de Argus en de Arion
   
  foto's: H. Blomvliet
   
   
   
  Lees meer...
  Damen Shipyards Group levert vier ´anchor handling tugs´ van het type Shoalbuster aan Acta Marine. Drie van de sleep- & werkboten komen uit de chartervloot van Damen Marine Services. Daarnaast levert Damen Shipyards Hardinxveld een nieuwe Shoalbuster in 2013.
   
  Persbericht: Damen Shipyards                  foto's: M. Kodde
   
   
  “Shoalbusters zijn uitstekende werkschepen die wereldwijd ingezet kunnen worden bij projecten in de bagger- en waterbouw en voor olie & gas en offshore wind werkzaamheden”, vertelt Govert-Jan van Oord, managing director van Acta Marine.
   
   
  De ‘DMS Eagle’ en ‘DMS Globe’ zijn Shoalbusters 2609 en zullen evenals voorheen worden geëxploiteerd in de Perzische Golf. De ‘DMS Dunnock’ en het nieuwe schip zijn beide grotere eenheden met 3300 pk en een bollard pull van 45-50 ton. Daarmee zijn het zusterschepen van de ´Coastal Vanguard´ die Acta Marine eind 2010 bij Damen heeft afgenomen. De ´DMS Dunnock´ zal in januari 2013 in Singapore worden overgedragen, waardoor het schip uitstekend gepositioneerd is voor charter opdrachten in Zuidoost Azië en Australië. De nieuwbouw Shoalbuster wordt momenteel in Nederland gebouwd en zal in maart 2013 opgeleverd worden. Alle Shoalbusters zijn gebouwd door Damen Shipyards Hardinxveld
   
  Eigenaar : Damen Marine Services B.V., Hardinxveld-Giessendam
  Werf : Scheepswerf Damen B.V., Hardinxveld / 1559
  Casco: Stocznia Koźle, Koźle, Polen
  Bouwjaar : 2004
  Imonummer : 9304904
  Roepnaam : PFCQ
  Lxbxhxdg.: 26,08 x 9,32 x 3,60 x 2,60 meter
   

  Acta Marine
  Acta Marine is een onafhankelijke maritieme service verlener gevestigd in Nederland. Het bedrijf bezit en exploiteert meer dan 40 werkschepen. “Deze transactie met Damen betekent een significante uitbreiding van onze vloot en verdere versterking van onze marktpositie".

  Lees meer...
  Gezien de Torm Republican op vrijdag 21 september in de Amerikahaven te Amsterdam
   
  foto: A. Visser
   
  Lees meer...
  28 september 1973
   
  De coaster ms. 'Leliegracht' van Spliethoff's Bevrachtingskantoor in Amsterdam, op weg van Antwerpen naar Pitea en geladen met soda, komt tijdens een zware storm voor IJmuiden in moeilijkheden en kapseist op positie 52.30° N / 04.01° O. Diverse schepen w.o. de onderzeebootjager Hr.Ms. 'Groningen' en de Noorse coaster 'Gulfstream' schieten daarbij te hulp. Verder wordt een Lockheed-Neptune en een Lynx-helikopter van de Opsporings- en Reddingsdienst (OSRD) van de Marine Luchtvaartdienst ingezet. Zowel door de 'Gulfstream' als door de helikopter kunnen zeven mensen uit zee worden opgepikt. De kapitein en drie andere opvarenden komen hierbij te verdrinken.

  Bron: 'Jaarboek van de Marine' (1973)

  Lees meer...
  28 september 1995
   
  De nieuwe rederij Nedlines (eigendom van o.m. rederij Doeksen in Rotterdam) stelt het ropax-schip ms. 'Envoy' in dienst op de lijndienst IJmuiden - Harwich. Rederij Nedlines vaart dagelijks met het ropax-schip een roll-on roll-off-verbinding plus passagiers tussen beide havensteden. Het ms. 'Envoy', gecharterd van de Finse rederij Finless, biedt ruimte aan 100 trailers, 50 personenauto's en heeft faciliteiten voor 150 passagiers met zeventig hutten. Nedlines reageert op een duidelijke vraag in de markt naar een route vanuit de Noord-Nederlandse logistieke centra richting Engeland.

  Bron: persbericht Nedlines 29-09-2005

  Lees meer...
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl