scheepvaartnieuws.punt.nl
Laatste reacties
  Copyright
  <![CDATA[]]>
   
   
  Heeft U nieuws en / of foto's voor plaatsing op SCHEEPVAARTNIEUWS,
   
   
  stuur dan een e-mail naar: scheepvaart1@gmail.com
   
   
          Gastenboek
   
   
   
  -----------------------------------------------------------
   
   
   
   
    <- English

  Disclaimer

  • Ik kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor de publicatie van teksten of afbeeldingen. Teksten en afbeeldingen op deze site worden, voor zover mogelijk, in goed overleg met de eigenaar daarvan geplaatst. Maar ik kan niet altijd de bron van eventuele toegestuurde afbeeldingen achterhalen om toestemming te kunnen vragen. Mocht u een afbeelding aantreffen, waar copyright op rust, neemt u dan contact met scheepvaart1@gmail.nl  De afbeelding wordt dan verwijderd.
  •  
  • Copyright:
   Op alle foto's en teksten op deze site rust copyright.
   Foto's kunnen gedownload worden, maar uitsluitend voor prive gebruik en mogen niet voor publicatie gebruikt worden zonder voorafgaande toestemming.
   Ook bij overname op een andere website altijd eerst contact opnemen met scheepvaart1@gmail.nl
  •  
   Foto's voor publicatie:
   Zou u één of meerdere foto's voor publicatie willen gebruiken, neem dan contact met scheepvaart1@gmail.nl
   op voor eventueel de voorwaarden
  Gezien op donderdag 26 juli de zonsondergang bij de pier in IJmuiden
   
  foto: S. Wolf
   
   
   
   
   
   
  Total schuldig aan mileuramp Erika

  De Franse justitie heeft definitief bepaald dat de oliemaatschappij Total schuldig is aan de milieuramp met de tanker Erika in 1999. Volgens het Franse Hof van Cassatie was het concern nalatig, omdat het een 25 jaar oud roestig schip huurde. De tanker zonk voor de kust van Bretagne, waardoor 20.000 ton zware olie in zee terechtkwam en meer dan 100.000 vogels omkwamen.

  Het hof bevestigt de straffen die een lagere Franse rechter in 2010 oplegde: Total moet een schadevergoeding van 200 miljoen euro betalen en een boete van 375.000 euro. Het concern heeft daarvan al 171 miljoen euro betaald voor het schoonmaken van de kust.

  Zeerecht

  Het Hof verwierp het argument dat de Franse justitie niet bevoegd zou zijn de zaak te behandelen, omdat het schip buiten de territoriale wateren verging. Het Hof beriep zich op de VN-Conventie over het zeerecht.

  Ook de Italiaanse keuringsdienst die vond dat het schip zeewaardig was, de stuurman en de eigenaar worden door de uitspraak van het Hof definitief aansprakelijk gesteld voor de ramp.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl