scheepvaartnieuws.punt.nl
Laatste reacties
  Copyright
  <![CDATA[]]>
   
   
  Heeft U nieuws en / of foto's voor plaatsing op SCHEEPVAARTNIEUWS,
   
   
  stuur dan een e-mail naar: scheepvaart1@gmail.com
   
   
          Gastenboek
   
   
   
  -----------------------------------------------------------
   
   
   
   
    <- English

  Disclaimer

  • Ik kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor de publicatie van teksten of afbeeldingen. Teksten en afbeeldingen op deze site worden, voor zover mogelijk, in goed overleg met de eigenaar daarvan geplaatst. Maar ik kan niet altijd de bron van eventuele toegestuurde afbeeldingen achterhalen om toestemming te kunnen vragen. Mocht u een afbeelding aantreffen, waar copyright op rust, neemt u dan contact met scheepvaart1@gmail.nl  De afbeelding wordt dan verwijderd.
  •  
  • Copyright:
   Op alle foto's en teksten op deze site rust copyright.
   Foto's kunnen gedownload worden, maar uitsluitend voor prive gebruik en mogen niet voor publicatie gebruikt worden zonder voorafgaande toestemming.
   Ook bij overname op een andere website altijd eerst contact opnemen met scheepvaart1@gmail.nl
  •  
   Foto's voor publicatie:
   Zou u één of meerdere foto's voor publicatie willen gebruiken, neem dan contact met scheepvaart1@gmail.nl
   op voor eventueel de voorwaarden
  Gezien op donderdag 26 juli de zonsondergang bij de pier in IJmuiden
   
  foto: S. Wolf
   
   
   
   
   
   
  Een stukje Rotterdam in Twente
  Vandaag, 27 september, opent ZKH Prins Willem Alexander de uitbreiding van de Combi Terminal Twente in Hengelo. De uitbreiding omvat een verlenging van de kade en een uitbreiding van het terrein van 26.000 m² naar 125.000 m². Hierdoor kan CTT de huidige vervoerde hoeveelheid containers verdubbelen tot 100.000. Tevens beschikt de terminal nu over een automatische ingangstraat
   

  Congres InlandLinks
  Ter gelegenheid van de uitbreiding organiseren CTT en het Havenbedrijf Rotterdam morgen, 28 september, het congres ‘Get a taste of InlandLinks’. Dit is een kennismaking voor vooral verladers, uit Twente en aangrenzend Duitsland, met voordelen en mogelijkheden van het intermodaal vervoer in Nederland en die van Twente in het bijzonder. Tom Egbers treedt op als dagvoorzitter. Openingsspreker is de demissionair Minister van Veiligheid en Justitie en oud-burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten.

   

  Hierna volgen sprekers zoals de president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam Hans Smits en directeur Tom Verhaegen van de Koninklijke Grolsch N.V.. Daarna volgt een interactieve paneldiscussie. De middag zal worden afgesloten met een diner en feestavond. De volgende dag, zaterdag 29 september, organiseert CTT een open huis voor iedere belangstellende.

  CTT
  CTT verlaadt en vervoert zeecontainers. Het transport vindt voornamelijk plaats over het water. Daarnaast biedt CTT voor- en natransport van de containers over de weg. CTT verzorgt iedere dag één of meerdere afvaarten van de haven van Rotterdam naar Hengelo en vice versa. Ook vervoer naar de havens van Amsterdam en Antwerpen behoort tot de mogelijkheden. Door vervoer over water kan het wegennet in en rond de Randstad ontlast worden. Het containervervoer over de weg vindt voornamelijk plaats over een korte afstand. Van de containers die vervoerd worden gaat een groot deel over de Duitse grens, een belangrijk verzorgingsgebied voor CTT.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl