scheepvaartnieuws.punt.nl
Laatste reacties
  Copyright
  <![CDATA[]]>
   
   
  Heeft U nieuws en / of foto's voor plaatsing op SCHEEPVAARTNIEUWS,
   
   
  stuur dan een e-mail naar: scheepvaart1@gmail.com
   
   
          Gastenboek
   
   
   
  -----------------------------------------------------------
   
   
   
   
    <- English

  Disclaimer

  • Ik kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor de publicatie van teksten of afbeeldingen. Teksten en afbeeldingen op deze site worden, voor zover mogelijk, in goed overleg met de eigenaar daarvan geplaatst. Maar ik kan niet altijd de bron van eventuele toegestuurde afbeeldingen achterhalen om toestemming te kunnen vragen. Mocht u een afbeelding aantreffen, waar copyright op rust, neemt u dan contact met scheepvaart1@gmail.nl  De afbeelding wordt dan verwijderd.
  •  
  • Copyright:
   Op alle foto's en teksten op deze site rust copyright.
   Foto's kunnen gedownload worden, maar uitsluitend voor prive gebruik en mogen niet voor publicatie gebruikt worden zonder voorafgaande toestemming.
   Ook bij overname op een andere website altijd eerst contact opnemen met scheepvaart1@gmail.nl
  •  
   Foto's voor publicatie:
   Zou u één of meerdere foto's voor publicatie willen gebruiken, neem dan contact met scheepvaart1@gmail.nl
   op voor eventueel de voorwaarden
  Gezien op donderdag 26 juli de zonsondergang bij de pier in IJmuiden
   
  foto: S. Wolf
   
   
   
   
   
   
  ECT en Kloosterboer gegadigden voor Rotterdam Cool Port
  Kloosterboer, Europe Container Terminals (ECT) en het Havenbedrijf Rotterdam zijn in overleg om gezamenlijk Rotterdam Cool Port te realiseren. De beoogde locatie voor deze intermodale draaischijf voor de op- en overslag van koel- en vriesproducten is de Prins Willem Alexanderhaven op een deel van de huidige ECT City Terminal. De bouw zou in september 2013 kunnen starten en ruim een jaar later volledig operationeel kunnen zijn. De drie bedrijven maakten dit vandaag gezamenlijk bekend tijdens het Fresh Corridor congres “Verslogistiek in beweging”.
   
  Rotterdam Cool Port
  Rotterdam Cool Port richt zich op de op- en overslag van geconditioneerde lading zoals fruit, groente, vlees en vis. Op de bestaande ECT City Terminal worden een koel- /vriesloods en een ‘cross-docking’ faciliteit voor snelle en efficiënte doorvoer gebouwd en geïntegreerd in het bestaande overslagproces. Direct op de terminal vinden kwaliteitscontrole en inspecties plaats en worden services aangeboden zoals ’pre trip inspections’ en het terug leveren van een lege container.

  Het is de bedoeling dat Rotterdam Cool Port de draaischijf wordt voor geconditioneerde producten voor bestemmingen in Europa. Vanuit Rotterdam Cool Port worden de geconditioneerde producten efficiënt en duurzaam verder Europa in vervoerd. De opzet maakt het goed mogelijk om veel nadruk te leggen op binnenvaart, spoor en shortsea. Rotterdam Cool Port zal de positie van Rotterdam als haven voor koel- en vriesproducten versterken en verbindt de haven met de Greenports in Nederland.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl