scheepvaartnieuws.punt.nl
Laatste reacties
  Copyright
  <![CDATA[]]>
   
   
  Heeft U nieuws en / of foto's voor plaatsing op SCHEEPVAARTNIEUWS,
   
   
  stuur dan een e-mail naar: scheepvaart1@gmail.com
   
   
          Gastenboek
   
   
   
  -----------------------------------------------------------
   
   
   
   
    <- English

  Disclaimer

  • Ik kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor de publicatie van teksten of afbeeldingen. Teksten en afbeeldingen op deze site worden, voor zover mogelijk, in goed overleg met de eigenaar daarvan geplaatst. Maar ik kan niet altijd de bron van eventuele toegestuurde afbeeldingen achterhalen om toestemming te kunnen vragen. Mocht u een afbeelding aantreffen, waar copyright op rust, neemt u dan contact met scheepvaart1@gmail.nl  De afbeelding wordt dan verwijderd.
  •  
  • Copyright:
   Op alle foto's en teksten op deze site rust copyright.
   Foto's kunnen gedownload worden, maar uitsluitend voor prive gebruik en mogen niet voor publicatie gebruikt worden zonder voorafgaande toestemming.
   Ook bij overname op een andere website altijd eerst contact opnemen met scheepvaart1@gmail.nl
  •  
   Foto's voor publicatie:
   Zou u één of meerdere foto's voor publicatie willen gebruiken, neem dan contact met scheepvaart1@gmail.nl
   op voor eventueel de voorwaarden
  Gezien op donderdag 26 juli de zonsondergang bij de pier in IJmuiden
   
  foto: S. Wolf
   
   
   
   
   
   
  Chinees schip via Noordelijke IJszee naar Shanghai
  Een Chinese ijsbreker is donderdag aangemeerd in Shanghai na een reis van de Grote Oceaan via de Noordelijke IJszee naar de Atlantische Oceaan. Het is het eerste Chinese schip dat via de Noordelijke IJszee naar de Atlantische Oceaan is gevaren.

  De ijsbreker, de Sneeuwdraak, meerde in Shanghai aan na een missie van drie maanden, aldus het Chinese arctische onderzoekscentrum. De honderdnegentien bemanningsleden voerden onder andere bij IJsland een onderzoek uit. Ook heeft de Sneeuwdraak 'informatie uit de eerste hand over het navigeren in de Noordelijke IJszee en het oceanische milieu', aldus het onderzoekscentrum in een verklaring.

  China poogt zijn invloed in het noordpoolgebied uit te breiden, omdat er naar verwachting veel minerale rijkdommen, olie en gas in het gebied te vinden zijn. Bovendien is een vaarroute via de Noordelijke IJszee een steeds reëlere mogelijkheid, nu de ijskappen steeds sneller smelten. Deze vaarroute is veertig procent sneller dan de alternatieve route via de Indische Oceaan, het Suezkanaal en de Middellandse Zee.

  China lobbyt voor een permanente waarnemersstatus bij de acht leden tellende Arctische Raad in een poging invloed te vergaren.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl