scheepvaartnieuws.punt.nl
Laatste reacties
  Copyright
  <![CDATA[]]>
   
   
  Heeft U nieuws en / of foto's voor plaatsing op SCHEEPVAARTNIEUWS,
   
   
  stuur dan een e-mail naar: scheepvaart1@gmail.com
   
   
          Gastenboek
   
   
   
  -----------------------------------------------------------
   
   
   
   
    <- English

  Disclaimer

  • Ik kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor de publicatie van teksten of afbeeldingen. Teksten en afbeeldingen op deze site worden, voor zover mogelijk, in goed overleg met de eigenaar daarvan geplaatst. Maar ik kan niet altijd de bron van eventuele toegestuurde afbeeldingen achterhalen om toestemming te kunnen vragen. Mocht u een afbeelding aantreffen, waar copyright op rust, neemt u dan contact met scheepvaart1@gmail.nl  De afbeelding wordt dan verwijderd.
  •  
  • Copyright:
   Op alle foto's en teksten op deze site rust copyright.
   Foto's kunnen gedownload worden, maar uitsluitend voor prive gebruik en mogen niet voor publicatie gebruikt worden zonder voorafgaande toestemming.
   Ook bij overname op een andere website altijd eerst contact opnemen met scheepvaart1@gmail.nl
  •  
   Foto's voor publicatie:
   Zou u één of meerdere foto's voor publicatie willen gebruiken, neem dan contact met scheepvaart1@gmail.nl
   op voor eventueel de voorwaarden
  Gezien op donderdag 26 juli de zonsondergang bij de pier in IJmuiden
   
  foto: S. Wolf
   
   
   
   
   
   
  Dockwise geeft aandelen uit voor bouw schip
  Maritiem dienstverlener Dockwise wil eigen aandelen gaan uitgeven om de bouw van een nieuw schip deels te financieren. De directie heeft nu besloten de bouw en de emissie door te zetten, zo meldde Dockwise maandag
   
  In september werden de plannen al bekendgemaakt. Het gaat om de uitgifte van aandelen met een totale waarde van 100 miljoen dollar (71,6 miljoen euro). De maritiem dienstverlener wil een zogeheten Type 0-schip bouwen, dat groter is dan het huidige grootste schip in de stal, de Blue Marlin. Met de bouw van het nieuwe schip is een totale investering gemoeid van 200 miljoen dollar.

  Huidige aandeelhouders kunnen voor een bedrag van 17 euro een aandeel kopen. De prijs per aandeel zakt naar 16 euro als de koers van het aandeel tussen 15 en 22 november lager dan 17,75 euro is. Vrijdag sloot het aandeel Dockwise op 18,60 euro.

  Aandelenemissie

  Aandeelhouders moeten nog hun goedkeuring verlenen aan de aandelenemissie. Op een speciale aandeelhoudersvergadering, die op 23 november zal worden gehouden, kunnen zij hun goedkeuring geven.

  Vier grote aandeelhouders, goed voor 40,9 procent van alle aandelen, hebben al ingestemd met de plannen van Dockwise.

  Het nieuwe schip zal een capaciteit hebben van meer dan 100.000 ton. De afmeting van het schip zal zijn 275 bij 70 meter. Naar verwachting zal het nieuwe vaartuig in het laatste kwartaal van 2012 van de werf rollen.
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl