scheepvaartnieuws.punt.nl
Laatste reacties
  Copyright
  <![CDATA[]]>
   
   
  Heeft U nieuws en / of foto's voor plaatsing op SCHEEPVAARTNIEUWS,
   
   
  stuur dan een e-mail naar: scheepvaart1@gmail.com
   
   
          Gastenboek
   
   
   
  -----------------------------------------------------------
   
   
   
   
    <- English

  Disclaimer

  • Ik kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor de publicatie van teksten of afbeeldingen. Teksten en afbeeldingen op deze site worden, voor zover mogelijk, in goed overleg met de eigenaar daarvan geplaatst. Maar ik kan niet altijd de bron van eventuele toegestuurde afbeeldingen achterhalen om toestemming te kunnen vragen. Mocht u een afbeelding aantreffen, waar copyright op rust, neemt u dan contact met scheepvaart1@gmail.nl  De afbeelding wordt dan verwijderd.
  •  
  • Copyright:
   Op alle foto's en teksten op deze site rust copyright.
   Foto's kunnen gedownload worden, maar uitsluitend voor prive gebruik en mogen niet voor publicatie gebruikt worden zonder voorafgaande toestemming.
   Ook bij overname op een andere website altijd eerst contact opnemen met scheepvaart1@gmail.nl
  •  
   Foto's voor publicatie:
   Zou u één of meerdere foto's voor publicatie willen gebruiken, neem dan contact met scheepvaart1@gmail.nl
   op voor eventueel de voorwaarden
  Gezien op donderdag 26 juli de zonsondergang bij de pier in IJmuiden
   
  foto: S. Wolf
   
   
   
   
   
   
  Wijffels kritisch over kwestie-Westerschelde
  Herman Wijffels, die informateur die de basis legde voor het huidige kabinet, is kritisch over de manier waarop het kabinet de problemen bij de verdieping van de Westerschelde aanpakt. „Hier komt de aard van het Nederlandse politieke bestel, waar ik altijd zo bang voor ben, naar boven. Het Volksempfinden telt te zwaar mee bij het nemen of uitstellen van besluiten”, zei de oud-topbankier dinsdag in de Volkskrant.
   

  Hij zet ook vraagtekens bij de rol van premier Jan Peter Balkenende in het dossier. „Ik kan me voorstellen dat toen hij zag dat de zaak uit de hand ging lopen, hij heeft gedacht: laat ik er eens wat dichter op gaan zitten. Zeker omdat hij als Zeeuw de emoties aanvoelt. Maar dat heeft tot nog toe niet tot slagvaardiger beleid geleid.”

  Balkenende maakte vrijdag bekend dat de Westerschelde zal worden uitgediept en dat Nederland de verdragsafspraken daarover met Vlaanderen zal nakomen. Het uitbaggeren van de Westerschelde ligt tot woede van de Vlaamse regering stil. De Raad van State verbood eind juli de werkzaamheden na bezwaren van Zeeuwse milieuorganisaties over de mogelijke schade aan de natuur.

  De Belgische minister Yves Leterme van Buitenlandse Zaken komt woensdag naar Nederland voor een kennismakingsbezoek aan zijn ambtgenoot Maxime Verhagen. Daarnaast gaat Leterme voor een informele ontmoeting langs bij Balkenende. Leterme is vastbesloten de Vlaamse onvrede over de uitgestelde baggerwerkzaamheden in de Westerschelde aan de orde te stellen. Hij droeg eerder in zijn rol als Vlaamse premier bij aan de totstandkoming van de afspraken over het uitbaggeren van de Westerschelde, wat nodig is voor de ontwikkeling van de Antwerpse haven.

  Wijffels geeft in de krant een advies mee aan het kabinet. „Koppel de verdieping van de Westerschelde aan de discussie die toch nog moet worden gevoerd over de Scheldemonding. Stranden moeten worden opgehoogd, dijken verzwaard. Dat is door de Deltacommissie aan het kabinet geadviseerd.”

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl