scheepvaartnieuws.punt.nl
Laatste reacties
  Copyright
  <![CDATA[]]>
   
   
  Heeft U nieuws en / of foto's voor plaatsing op SCHEEPVAARTNIEUWS,
   
   
  stuur dan een e-mail naar: scheepvaart1@gmail.com
   
   
          Gastenboek
   
   
   
  -----------------------------------------------------------
   
   
   
   
    <- English

  Disclaimer

  • Ik kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor de publicatie van teksten of afbeeldingen. Teksten en afbeeldingen op deze site worden, voor zover mogelijk, in goed overleg met de eigenaar daarvan geplaatst. Maar ik kan niet altijd de bron van eventuele toegestuurde afbeeldingen achterhalen om toestemming te kunnen vragen. Mocht u een afbeelding aantreffen, waar copyright op rust, neemt u dan contact met scheepvaart1@gmail.nl  De afbeelding wordt dan verwijderd.
  •  
  • Copyright:
   Op alle foto's en teksten op deze site rust copyright.
   Foto's kunnen gedownload worden, maar uitsluitend voor prive gebruik en mogen niet voor publicatie gebruikt worden zonder voorafgaande toestemming.
   Ook bij overname op een andere website altijd eerst contact opnemen met scheepvaart1@gmail.nl
  •  
   Foto's voor publicatie:
   Zou u één of meerdere foto's voor publicatie willen gebruiken, neem dan contact met scheepvaart1@gmail.nl
   op voor eventueel de voorwaarden
  Gezien op donderdag 26 juli de zonsondergang bij de pier in IJmuiden
   
  foto: S. Wolf
   
   
   
   
   
   
  Mega-cruiseschip op dinsdag in de Eemshaven
  Het cruiseschip Celebrity Solstice wordt dinsdagavond omstreeks zeven uur in de Eemshaven verwacht. De 315 meter lange oceaanreus vertrekt donderdagmorgen om ongeveer zes uur voor een zevendaagse proefvaart naar Noorwegen.
   
   
  foto: J.W. Roodeschool

  Vanaf woensdag 8 oktober is het grootste cruiseschip ooit, wat in de Eemshaven heeft gelegen, weer te zien. Het blijft er tot maandag 27 oktober liggen.

  Voor het publiek is de Solstice minder goed te zien dan haar zestien voorgangers. Wagenborg heeft er deze keer voor gekozen om het cruiseschip bij de kade van het voormalige Veem & Factor te laten afmeren.

  Het schip biedt plaats aan bijna drieduizend passagiers. 1100 crew-leden verdienen de kost aan boord. Het schip kost ongeveer een half miljard euro. Momenteel zijn ruim driehonderd crew-leden aan boord. Ook zijn er enkele tientallen medewerkers van scheepsbouwer Meyer op het schip aanwezig. Voordat het schip voor een proefvaart naar Noorwegen vertrekt wordt er 2500 ton dieselolie aan boord gebracht. De brandstof is toereikend om elf dagen op zee te blijven.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl