scheepvaartnieuws.punt.nl
Laatste reacties
  Copyright
  <![CDATA[]]>
   
   
  Heeft U nieuws en / of foto's voor plaatsing op SCHEEPVAARTNIEUWS,
   
   
  stuur dan een e-mail naar: scheepvaart1@gmail.com
   
   
          Gastenboek
   
   
   
  -----------------------------------------------------------
   
   
   
   
    <- English

  Disclaimer

  • Ik kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor de publicatie van teksten of afbeeldingen. Teksten en afbeeldingen op deze site worden, voor zover mogelijk, in goed overleg met de eigenaar daarvan geplaatst. Maar ik kan niet altijd de bron van eventuele toegestuurde afbeeldingen achterhalen om toestemming te kunnen vragen. Mocht u een afbeelding aantreffen, waar copyright op rust, neemt u dan contact met scheepvaart1@gmail.nl  De afbeelding wordt dan verwijderd.
  •  
  • Copyright:
   Op alle foto's en teksten op deze site rust copyright.
   Foto's kunnen gedownload worden, maar uitsluitend voor prive gebruik en mogen niet voor publicatie gebruikt worden zonder voorafgaande toestemming.
   Ook bij overname op een andere website altijd eerst contact opnemen met scheepvaart1@gmail.nl
  •  
   Foto's voor publicatie:
   Zou u één of meerdere foto's voor publicatie willen gebruiken, neem dan contact met scheepvaart1@gmail.nl
   op voor eventueel de voorwaarden
  Gezien op donderdag 26 juli de zonsondergang bij de pier in IJmuiden
   
  foto: S. Wolf
   
   
   
   
   
   
  Rotterdam loopt uit voor nieuwste aanwinst HAL
  De ms. Eurodam, het nieuwe schip van de Holland America Line (HAL), is zondagochtend onder grote belangstelling voor het eerst zijn thuishaven Rotterdam binnengevaren. Het schip vertrok zaterdag uit Southampton. Aan boord waren personeelsleden en journalisten. Omstreeks elf uur meerde het schip af aan de cruiseterminal aan de Wilhelminakade.
   
  Langs de vaarroute waren mensen toegestroomd om een glimp op te vangen van de Eurodam. Op de Willemskade, het Koninginnehoofd (bij Hotel nerw York) en Parkkade keken duizenden mensen toe hoe de Eurodam Rotterdam binnengleed. Het schip voer achteruit de haven binnen, omdat het vaartuig volgens zeemanstraditie met de neus richting de zee in de haven moet liggen en het bij de aanlegplaats niet kon keren.

  Koningin Beatrix doopt de Eurodam dinsdagmiddag. Het cruiseschip vertrekt zondagmiddag rond vijf uur voor een korte tocht over de Noordzee en keert maandagochtend rond drie uur terug in Rotterdam. Het vaartuig vertrekt woensdag uiteindelijk voor een tocht van drie dagen naar Kopenhagen waar zaterdag de eerste echte negendaagse cruise zal beginnen.

  In Rotterdam vinden tot woensdag diverse festiviteiten plaats.

  Het nieuwe cruisseschip van de HAL is 285 meter lang en biedt plaats aan 2104 passagiers en 929 bemanningsleden, onder wie enkele Nederlanders.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl